Tagit bort alla appar!

God måndag morgon superstar!


Som ett led i att rensa hjärnan, så har jag tagit bort alla mina sociala medier-appar i telefonen.

Jag har inte haft överdrivet många appar sen innan, typ inga förutom telefonens egna, Facebook, Insta och messenger.

Jag upplever att jag wastear så SJUKT mycket tid med att bara scrolla, och jag HATAR dent och jag KAN INTE disciplinera mig! Alltså jag vet, det är en inställningsfråga och jag skulle "bara" kunna skifta min attityd, men det är alldeles för enkelt att ha telefonen i närheten och strökolla. Dessutom blir mitt förhållande så sjukt livlöst när vi sitter med varsin telefon varje kväll, så det här är liksom ett steg i att faktiskt börja göra annat än att hänga med telefonen.

Jag mår Heller inte bra av att sitta och scrolla och stirra mig blind på alla andras liv. Och jag bryr mig egentligen inte, men jag gör det ändå.

Jag lever inte Heller livet och upplever det. Genom att ta bort apparna har min kreativitet ökat och min närvaro likaså. Jag BEHÖVER faktiskt inte vara uppkopplad jämt. Jag kan hitta en annan struktur genom att schemalägga inlägg.

Det jag saknar är att
1. Förmedla och uttrycka mig.

Jag ÄLSKAR instastory och att kommunicera på det sättet med mina följare genom bilder och filmer. Så det kan bli ett problem. Någon som vet om det finns en app för bara story?


2. Kommunicera och färdigställa saker snabbt.

På bara några minuter kan jag ha mejlat och fått ett antal jobb, möten med människor jag aldrig haft kontakt med och vidare. Att sköta jobb och business via telefonen när jag typ åker tunnelbana är MAGISKT! Och känslan av att eventuellt missa något är jobbig.

Däremot kräver detta att jag skapar en bättre struktur på mina dagar, vilket jag verkligen inte har i dagsläget, samt en bättre struktur för när jag gör vad, större skillnad mellan jobb och fritid. Jag har ju precis kommit på att jag inte ÄR mitt jobb, vilket är en väldigt främmande tanke.

Så detta skapar utrymme för mer liv, mer närvaro, fler upplevelser. Jag har liksom valt att utmana mig själv och min hjärna.

Grunden till allt detta är att jag märkt att jag ofta fastnar i prestation och görande, och helt tappat vem jag är. Inte helt, men lite. Jag vill fokusera på VARANDE. Att må bra. Bli mer harmonisk.

Och när jag har börjat och verkligen fokuserar, då går det snabbt! Har ju börjat göra en rensning av kroppen genom att förändra min kost. På bara två veckor blev mina favoritbyxor (och enda byxor) för stora, och min skinnjacka gick att stänga igen. Men det blir ett annat inlägg.

Ha en underbar måndag!