Det stora köksinlägget!

Hallå där!
 
Det är så mycket som händer och fötter och den här bloggen går ju inte riktigt som jag vil, för att jag just inte vet vad jag ska skriva och dela med mig av. Dock, jag älskar att skriva, så vi kör på same old inredning!
 
Jag har ju blivit sambo (yaay!) och lägenheten har inget kök.
 
Jag har tidigare sagt vid ett tillfälle att ett bra sätt att testa en relation på (oavsett vilken relation) innan beger sig in i ett projekt tillsammans, är att prova att bygga ne ikeamöbel ihop. After that, you know ;). Både ens styrkor och svagheter visas vilket är skitbra, då märker man ofta hur man skulle vara med varandra i ett projekt också.
 
 
 
 
Därför har det varit en liten byggprocess hos oss där relationen har satts på prov, vi har diskat i badkaret och lagat mat i micron.Och just det är ju inte katastrofalt, mer att vi har upplevt det som stressigt att saker tar tid, vi blir trötta och jobbar inte på så fort som vi trodde att vi skulle göra, den hjälp vi behöver kan vi inte få när vi behöver den (of course, eftersom att folk har egna liv) och vi behöver verkligen leva i processen. Min kille är bättre på det än vad jag är.
En prövning för både en själv och på förhållandet då det orsakar mycket stress och press, iallafall i vårt fall. Och vi har lärt oss mycket av det såklart, dels om oss själva men också om oss som par. Vi bygger liksom ett kök ihop (eller, killen bygger och jag står med piskan. Jobbar på den).
 
 
Det skulle ju varit enkelt att beställa hem ett gäng  ikea-människor som bygger ihop köket på två dagar men min kille ville göra allt själv. Vilket naturligtvis är välkommet från mig, och då tar det längre tid helt enkelt, och blir en annan process. Det som tar tid är inte bara att bygga, utan att bestämma hur köket ska se ut från första början.
 
Vilken bänkskiva vi ska ha, hur den ska se ut och i vilket material och till vilket pris? Underlimmad diskho och kan vi i så fall beställa bänkskiva och ho från olika ställen? Kan vi sätta på bänkskivan själva eller är den så pass tung att vi behöver extra hjälp och hur mycket kostar i så fall det? 
 
Laminat...
 
Marmor...
 
Trä...
 
Vi ville först inte ha laminat då min kille inte gillade materialet samt att vi inte hittade nån som var tillräckligt snygg. Han ville köra på trä, däremot ville han även ha underlimmad diskho och det gick inte i för sig på den träbänksivan så det var bara att tänka om. Jag ville ha marmor för att jag tycker att det utstrålar lyx och rent prismässigt och tids-mässigt så funkade inte det. Det skulle ta alldeles för lång tid att få bänkskivan eftersom att vi vill ha den måttbeställd (dvs, de anpassar bänkskivan efter vårt kök istället för att skicka en skiva där vi själva får såga hålen).
 
Underlimmar diskho.
 
 
 
Blandare; nu när vi har möjlighet att välja en helt egen blandare så går det ju att köpa en vanlig silvrig, det går också att köpa en som är av lite häftigare karaktär och då till ett ofta dyrare pris. Är det värt det? Passar det in? Kommer det att gå hem vid en försäljning av lägenheten när det väl sker?
 
Vanlig                                   Speciell                                                          Underlig
 
 
Kakel: Där har vi fortfarande inte lagt så mycket krut då det inte är av högsta prioritet, det är inte kaklet vi behöver för att kunna leva, kaklet är en viktig bit dock. Det är också kakel som gör mycket av köket och kan vara en snygg och stilren detalj eller något som tar över hela köket.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fläkt: 
Hur ska helheten se ut och hur ska fläkten se ut? Och vadhar vi för behov? 
 
 
 
 
Vi har valt att ha ett IKEA-kök och istället jobba på detaljer såsom blandare, beslag och fläkt. För mig är det superviktigt att jag får energi i köket i och med att kök är förknippat med skrik och panik för mig, så jag lurar mig själv att tro att ett vackert och energirikt kök kommer att göra det lättare för mig att vilja laga mat och vistas mer i köket. Vi får se hur det går ;)
 
 
 
 
 
Såhär har det sett ut och det är verkligen en process och det går framåt. Just i detta nu ligger bänkskivan på, blandaren är isatt och första disken i diskmaskinen har körts.
 
Fler bilder kommer när det är klart, woho :D