Lust eller prestation?

Hej superstar!

Vad drivs du av? 
 
Jag insåg för ett tag sen att jag bara presterar. Allt som jag gjorde för att jag trodde att jag älskade det, hade bara blivit prestationsdrivet och inte lustdrivet. Jag älskade ju att göra det, men varför kände jag då sån olust till det? 
 
Jag började sakta men säkert ett arbete kring att få tillbaka lusten igen. Allt från att arrangera om hela mitt liv till att jobba mer med personlig utveckling, ta coachning, hitta nya nätverk, hjälpa andra, och så vidare.
 
Jag börjar sakta men säkert göra saker tack vare LUST igen. Något som hjälpt mig de senaste veckorna är folk som har sagt åt mig "Carro, du måste sluta vara så mycket i huvudet, lyssna på kroppen!". Inte för att jag har ont i kroppen, utan mer att jag ska lyssna på vad magen, hjärtat och själen säger, istället för att TÄNKA ut hur det känns, Du hör ju själv hur sjukt det låter att "tänka ut hur det känns". Och när vi tänker så är det mest förenat med rädslor. Kroppen vet alltid först vad som känns rätt och inte, sen kommer hjärnan (egot) in och börjar röra till det med en massa "men hur?" och "men tänk om?" osv.
 
Jag vill älska det jag gör, och jag vill älska det jag har älskat hela mitt liv. Men jag behöver börja om. Ta bort alla krav, alla krav på prestation, allt som har med att nå ett mål eller skapa resultat att göra, och bara göra dfet för att det är kul. 
 
Känner du igen dig?
 
I så fall vill jag tipsa om den här boken, som även den har hjälpt mig mycket. Jag tror att den kan vara värdefull för dig också, speciellt om du jobbar kreativt, skapande eller är entreprenör och egen.
 
Av författaren till Eat, pray, love. En bok av Elisabeth Gilbert och en film med Julia Roberts.
 

Förlåt balansen, men jag har syndat

Hej superstar!
 
Så hur går det nu i mitt appfria liv? 
 
Well, det har gått väldigt bra som du ser i det tidigare inlägget. Det är stora vinster.
 
Men. And there´s always a but.
 
Jag älskar ju Insta.
 
Så jag tog tillbakare.
 
Jag vill INTE ha Insta för att jag fastnar i scrollningträsket och tappar mitt liv, jag VILL ha Insta för att jag älskar att göra Insta storys, publicera bilder, gilla andras bilder och nätverka. Det är så kul! Det är just det där hämningslösa, tidsfördrivande scrollningen och "hur många har gillat min bild NU DÅ?" som jag hatar att fastna i och inte riktigt har disciplinen för. 
 
Men kreativiteten vann. Så jag tog tillbaka Insta.
 
Jag HAR hittat sätt att schemalägga samt publicera från datorn, vilket är en vinst, däremot så vill jag ju göra Insta storys och kommunicera med mina följare. Så well. 
 
 
Bilden är från mitt instakonto @mellocarro, från stylingkonsulten Tina Bjerkes stilworkshop. TIPS till dig om du är intresserad av vilket varumärke du sänder ut.
 
 
Detta är från igår. Ser du prickarna längst upp? Japp, det är jag. Det är min söndagskavalkad av insta story. Asså, de var ju sjukt roliga, så väldigt synd om du missade de, men du har några timmar på dig att kika igenom. Men bara om du är en sån som vill ha kul. 
 
 

Livet utan appar

Hej superstar!


Så nu har jag gått fem dagar utan appar. Hur jag mår? Hur det går? Helt freaking fab!

Skälet till att jag tog bort alla sociala medier-appar var att de styrde mig, jag styrde inte de. Ni vet handen som går automatiskt till telefonen och börjar scrolla insta och sen har det gått två timmar, och jag har inte fått ut ett skit mer av livet. Nä, så vill jag inte leva!

Och eftersom att jag inte är tillräckligt disciplinerad än för att bara inte kolla, så tog jag bort det.

Vinsterna är så otroligt stora!
-mer närvarande
-mer fokuserad
-mindre stressad
-mer strukturerad
-läser mer
-är mer kreativ
-har ett liv

Utmaningarna är att jag älskar att publicera och göra stories på Insta, och även om jag schemalägger så behöver jag ha appen för själva publiceringen. Det jag vill bort ifrån är ju själva slöscrollandet.

Well well, vi får se.

Facebook, messenger och mejl är färre utmaningar, där svarar jag helt enkelt när jag har en dator tillgänglig.

Vågar du prova?

Tagit bort alla appar!

God måndag morgon superstar!


Som ett led i att rensa hjärnan, så har jag tagit bort alla mina sociala medier-appar i telefonen.

Jag har inte haft överdrivet många appar sen innan, typ inga förutom telefonens egna, Facebook, Insta och messenger.

Jag upplever att jag wastear så SJUKT mycket tid med att bara scrolla, och jag HATAR dent och jag KAN INTE disciplinera mig! Alltså jag vet, det är en inställningsfråga och jag skulle "bara" kunna skifta min attityd, men det är alldeles för enkelt att ha telefonen i närheten och strökolla. Dessutom blir mitt förhållande så sjukt livlöst när vi sitter med varsin telefon varje kväll, så det här är liksom ett steg i att faktiskt börja göra annat än att hänga med telefonen.

Jag mår Heller inte bra av att sitta och scrolla och stirra mig blind på alla andras liv. Och jag bryr mig egentligen inte, men jag gör det ändå.

Jag lever inte Heller livet och upplever det. Genom att ta bort apparna har min kreativitet ökat och min närvaro likaså. Jag BEHÖVER faktiskt inte vara uppkopplad jämt. Jag kan hitta en annan struktur genom att schemalägga inlägg.

Det jag saknar är att
1. Förmedla och uttrycka mig.

Jag ÄLSKAR instastory och att kommunicera på det sättet med mina följare genom bilder och filmer. Så det kan bli ett problem. Någon som vet om det finns en app för bara story?


2. Kommunicera och färdigställa saker snabbt.

På bara några minuter kan jag ha mejlat och fått ett antal jobb, möten med människor jag aldrig haft kontakt med och vidare. Att sköta jobb och business via telefonen när jag typ åker tunnelbana är MAGISKT! Och känslan av att eventuellt missa något är jobbig.

Däremot kräver detta att jag skapar en bättre struktur på mina dagar, vilket jag verkligen inte har i dagsläget, samt en bättre struktur för när jag gör vad, större skillnad mellan jobb och fritid. Jag har ju precis kommit på att jag inte ÄR mitt jobb, vilket är en väldigt främmande tanke.

Så detta skapar utrymme för mer liv, mer närvaro, fler upplevelser. Jag har liksom valt att utmana mig själv och min hjärna.

Grunden till allt detta är att jag märkt att jag ofta fastnar i prestation och görande, och helt tappat vem jag är. Inte helt, men lite. Jag vill fokusera på VARANDE. Att må bra. Bli mer harmonisk.

Och när jag har börjat och verkligen fokuserar, då går det snabbt! Har ju börjat göra en rensning av kroppen genom att förändra min kost. På bara två veckor blev mina favoritbyxor (och enda byxor) för stora, och min skinnjacka gick att stänga igen. Men det blir ett annat inlägg.

Ha en underbar måndag!

Att "göra sin grej"

Hej superstar!


Idag har jag, medan min kille förgyllt vardagsrummet tv med e-sport, gjort en visionboard. I samma rum. Jag lovar, det går. Så länge han är tyst 😊.

En visionboard har jag ju gjort förut, flertalet gånger, men denna gång har jag tagit hjälp av Carolina Gårdheims nya bok "Gör din grej".

Vad är skillnaden denna gång mot alla andra gånger? Jo, det är att jag upplever att jag vill sjukt mycket, så mycket att det istället inte blir någon riktning alls. Så nu vill jag liksom börja om, starta på nytt. Rensa ut och bort alla tankar jag haft så länge på vad jag vill göra, och göra en ny, fräsch uppdatering i hjärnan.

Jag är verkligen i en rensningsperiod för övrigt och det är så himla skönt! Jag har blivit så overwhelmed och överöst med prylar, tankar, dålig mat, och därmed rensat lägenheten, kroppen och hjärnan. Allt är i process och fasen vad mycket bättre jag mår! Detta är inget jag har planerat utan har blivit ett resultat av att jag har haft lust att förändra olika saker i mitt liv, och jag började med att rensa lägenheten.

Hur som helst, därav känner jag att jag vill uppdatera min hjärna och använder denna gedigna bok till det.

Såhär blev resultatet av visionborden.

Carolina Gårdheims vackra bok!

Därefter gjorde jag en övning i boken, som jag själv även lär ut i min workshop jag håller. Det är en av de mest kraftfulla övningar jag vet, för att få koll på vad som ska vara mest fokus i livet just nu, eller vilken rubrik man nu vill sätta. Mer om den i ett annat inlägg.


Trevlig kväll!