Bygger mitt eget kök

Hej!
 
Om nån för ett halvår sen hade sagt till mig att jag skulle bygga mitt eget kök hade jag inte trott på det. Och nu sitter jag här och planerar mitt blivande kök inför Experiment Sambo. För guess what, jag ska bli sambo!! 
 
 
Efter fyra och ett halv år tyckte vi liksom att det var dags.
 
Ikea hjälper oss att göra drömmen verklighet...
 
Jag hatar ju att laga mat och har på skämt ofta sagt att jag borde skaffa mig ett hem där jag får skapa mitt eget kök så att jag kan få göra det inspirerande nog att laga mat i (även om jag ju fattar att det ju inte är köket som är själva grundproblemet :p), och nu får jag det, sjukt nog!
 
Jag har så otroligt svårt att börja från noll och skapa allt från scratch, så häromdagen när vi satt på Ikea så började vi med att bara sätta upp ett kök att utgå ifrån, så kan vi ändra allt sen. Min kille däremot, är fenomenal på att gå in i en naken lägenhet med renoveringsbehov och se exakt hur han vill ha det. Som tur är så är hela lägenheten redan totalrenoverad, bara det att det fattas kök.
 
Varför? tänker du. Jo, för att det innan bodde en kvinna med två katter där. Hon dog däremot, och hennes katter kissade ner och rev upp hela lägenheten, så den var tvungen att helrenoveras och istället för att föreningen skulle slänga in ett billigt kök bara för att, så lät dem det vara utan så att köparna kunde skapa sitt eget. Bra idé tycker jag, och kul med ett projekt!
 
Hur skulle du skapa detta kök?
Höger sida från matsalen sett.
 
Vänster sida från matsalen sett.
 
Om du har tips på bra kök, snygga luckor, handtag, bänkskivor, inredare, och så vidare, var vänlig hör av dig!😁