Vill du drömma eller vill du att det ska hända?

Hej!
 
Hittade ett bra inlägg häromdagen, som kommer från bloggen Ett annat liv. Bloggen handlar om en kille som heter Patrik som ifrågasätter ett liv med endast kontoret och familjen som tillvaro. Går det att få något annat? Länken till bloggen hittar du nedan.
 
Ett inlägg som som skrev häromdagen, och framförallt en del av det, gick jag igång på. Något som ligger mig nära till hjärtat.
 
 
 

Fem punkter – vägen till ett nytt liv

Det finns inget färdigt recept till lycka som fungerar för alla. Var och en kokar ihop sin egen soppa till liv och alla har olika smak. Men vi på Ett annat liv har satt ihop en lista på fem punkter som är en bra start för den som vill förändra sitt liv och försöka uppfylla sina drömmar.

Koh Lipe-2

1. Gör om dina drömmar till mål
Du kanske länge har tänkt på saker du verkligen skulle vilja göra men viftat bort dem som omöjliga att genomföra och låter dem förbli drömmar. Om du mentalt omarbetar dessa saker till mål tvingar du dig själv att hitta vägar för att nå målet. Oavsett om vägen dit är lång och snårig. Vilja och målmedvetenhet är krafter som kan riva höga murar.

Resten av inlägget läser du här: http://www.ettannatliv.se/fem-punkter-vagen-till-en-nytt-liv/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I mina ögon är drömmar något fluffigt, något man önskar och något som vore gött att ha. "Jag drömmer om att ha en miljon på kontot" Okej, keep dreaming. "Mitt mål är att ha en miljon på kontot inom x antal år!". NOW we´re talking! Jag själv går igång på mina mål, andras mål, och andras driv. Jag ÄLSKAR människor som vill någonstans och tydligt ser vars de ska. Oavsett vad det handlar om. När man drömmer blir ju inga barn gjorda liksom? Eller vad säger du?
 
Jag blir skogstokig när folk refererar mina mål som drömmar. Jag "drömmer" inte om exempelvis Mello, det är ett tydligt och konkret mål och jag ska dit. Hur det ska gå till löser vi på vägen. Om vi behöver ändra kurs? Då gör vi det. Men om det bara vore en dröm så vore det något som bara vore gött och kul och nåt som bara är gött är kul gör iallafall inte att JAG strävar och tar dagliga aktioner för att det ska hända. Kanske funkar annorlunda med dig.
 
Vad tänker du om det här?