Vill du drömma eller vill du att det ska hända?

Hej!
 
Hittade ett bra inlägg häromdagen, som kommer från bloggen Ett annat liv. Bloggen handlar om en kille som heter Patrik som ifrågasätter ett liv med endast kontoret och familjen som tillvaro. Går det att få något annat? Länken till bloggen hittar du nedan.
 
Ett inlägg som som skrev häromdagen, och framförallt en del av det, gick jag igång på. Något som ligger mig nära till hjärtat.
 
 
 

Fem punkter – vägen till ett nytt liv

Det finns inget färdigt recept till lycka som fungerar för alla. Var och en kokar ihop sin egen soppa till liv och alla har olika smak. Men vi på Ett annat liv har satt ihop en lista på fem punkter som är en bra start för den som vill förändra sitt liv och försöka uppfylla sina drömmar.

Koh Lipe-2

1. Gör om dina drömmar till mål
Du kanske länge har tänkt på saker du verkligen skulle vilja göra men viftat bort dem som omöjliga att genomföra och låter dem förbli drömmar. Om du mentalt omarbetar dessa saker till mål tvingar du dig själv att hitta vägar för att nå målet. Oavsett om vägen dit är lång och snårig. Vilja och målmedvetenhet är krafter som kan riva höga murar.

Resten av inlägget läser du här: http://www.ettannatliv.se/fem-punkter-vagen-till-en-nytt-liv/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I mina ögon är drömmar något fluffigt, något man önskar och något som vore gött att ha. "Jag drömmer om att ha en miljon på kontot" Okej, keep dreaming. "Mitt mål är att ha en miljon på kontot inom x antal år!". NOW we´re talking! Jag själv går igång på mina mål, andras mål, och andras driv. Jag ÄLSKAR människor som vill någonstans och tydligt ser vars de ska. Oavsett vad det handlar om. När man drömmer blir ju inga barn gjorda liksom? Eller vad säger du?
 
Jag blir skogstokig när folk refererar mina mål som drömmar. Jag "drömmer" inte om exempelvis Mello, det är ett tydligt och konkret mål och jag ska dit. Hur det ska gå till löser vi på vägen. Om vi behöver ändra kurs? Då gör vi det. Men om det bara vore en dröm så vore det något som bara vore gött och kul och nåt som bara är gött är kul gör iallafall inte att JAG strävar och tar dagliga aktioner för att det ska hända. Kanske funkar annorlunda med dig.
 
Vad tänker du om det här?

Lördag

Helloo!
 
Idag vaknade jag upp och ser fram emot när den här dagen är klar! Då har jag nämligen redigerat klart några poddavsnitt, rensat och städat hemma samt skrivit ut inspirationsbilder på kläder. Skönt att ha det gjort, jobbigt att ta tag i, hehe.
 
Vad ska du göra idag sunshine?

Att managera sin tid

Hej kompis!
 
Den senaste veckan har jag verkligen planerat! Och oj så skönt det känts!
 
Jag har använt mig väl av min kalender från Kreativ Insikt. I den skriver jag ner det jag behöver göra, så fort jag kommer på det. Varje dag tittar jag på listan som behöver göras och rangordnar 1, 2 och 3. Vilket är viktigast? Vilket behöver göras IDAG, vilket har jag skjutit upp? Vilket kan göras imorgon eller till och med nästa vecka? 
 
 
Det är otroligt skönt att göra så och inte bara ha en hel lista med hundra saker som man ska beta av nån gång när man har tid, utan verkligen göra plats för det. Och guess what, allt blir gjort! Inte bara blir såklart, jag ser till att göra det jag skriver ner. Och vad skönt att det bara är tre saker per dag och inte en hel lista med hundra grejer. Det får liksom portioneras ut :)
 
Så om du tycker att du har svårt att managera din tid (för låt oss vara ärliga med att vi alla har precis lika mycket tid, bara det att vi managerar den på olika sätt) så är det här en bra grej att testa, till en början.
 
Berätta hur det går!