Premiär på Aloe!

Hej kompis!

Nu har jag haft middagspremiär på den nya restaurangen Aloe i Älvsjö. En gastronomisk matexplosion var vad det var! Otroligt hemtrevligt, och för att inte tala om maten. Min favorit var desserten ;). För dig som älskar mat och vin så är detta en perfekt upplevelse, för dig som kan smälla i dig en burgare lika gärna som en tjusig middag så är detta pengarna i sjön, eller en fantastisk upplevelse.

Mysig inredning. En av delägarna startade restaurangen Esperanto som ligger i Stockholm, och den har en stjärna i Guide Michelin. Denna restaurang har inte det ännu men har precis blivit recenserade i White Guide.

Så suddig, så synd! Men du väljer mellan sju eller fyra rätter, med eller utan dryckespaket. För den ultimata upplevelsen väljer du sju rätter med dryckespaket- och ser till att inte behöva gå upp tidigt eller köra bil dagen efter.


Första lilla rätten.

Sista efterrätten. Kaffe och brioche 

Vår servitör var otroligt duktig Och presenterade alla viner och rätter och var superkunnig. Verkligen att rekommendera!

Sminkmodell - och service?

Hej kompis!

Idag har jag varit sminkmodell på en skola här i Stockholm. Jag har varit det rätt mycket genom åren, och något som är rätt genomgående är att hur duktiga tjejerna än är på att sminka, så är bemötandet på skolan bland lärare och elever inte världsklass. Men idag fick jag träffa en tjej som heter Belinda och hon var verkligen toppen! Supertrevlig samt gjorde det där lilla extra för att kolla om jag var nöjd och hade det bra. Att vara sminkmodell får vi inget betalt för utan ställer upp. Ibland tror jag att sminkskolornas tanke är att de gör MIG en tjänst genom att sminka mig, när det egentligen är tvärtom.

Hur som helst, Belinda var otroligt trevlig och såhär såg det ut.

Innan smink och ögonbryn var gjorda.


Noppade ögonbryn och ena halvan av ansiktet gjort. Jag hoppas du ser vilken halva ;)
Såhär blev Slutresultat och temat var kvällsmake. Vad tycks?

Magisk nivå med vår radiobebis

Hej kompis!
 
Under kvällen har jag mött upp Thobias hemma hos Erik på Södermalm. Vi har haft det vi kallar Action Day; verkställt  det vi behöver inför en infoträff vi ska ha i början på hösten, samt sett till att fixa det vi behöver för att få en grym höst. Som en reportageresa till Grekland till exempel, mer om det senare i höst. 
 
Erik stod och grillade när vi kom, och bjöd på en delicious middag.
 
Till förrätt åt vi toast skagen och till efterrätt blev det chokladfondue med jordgubbar och banan.
 
 
Erik bor på Södermalm på världens finaste ställe! Jag blev verkligen helt förälskad. Det var lummiga trädgårdar, familjärt, dörrar som stod öppna och ungar som sprang ut och in. Som ett semesterparadis mitt i stan, fullt av liv! Älskart!
 
Det känns verkligen härligt att få köra radioverksamheten tillsammans med Thobbe och Erik, vi kompletterar varandra så bra och vill alla ta radion till en magisk nivå. Vi har olika kunskaper och det är så skönt att vända sig till någon annan som vet det jag inte vet, och att nån annan tycker att det är kul med saker som jag inte gillar. Jag önskar att jag hade sådana här partners i allt jag gör och jag kommer att se till att jag har det i allt jag kommer a tt bygga upp, och jag önskar att du har detsamma!
 
Nice night!

Att pruta - en rolig sport?

Här kommer jag att berätta om vad prutning är för mig, min senaste, sjukt värda prutningshistoria, och när alla mina vänder från att vara sjukt antiprut, till att pruta sönder restaurangupplevelsen. 
 
Det här med att pruta. Bara ordet kan ge rysningar och få oss att vilja ta fram skämskudden. Har du varit med någon gång när en person i ditt sällskap prutat? Kanske för att hen inte var nöjd med det som erbjöds, eller för att den ville jävlas med personalen.
 
Jag har tidigare tyckt att det har varit skiiitjobbigt. Att pruta handlar ändå om att våga ta plats, visa sitt eget värde och berätta att vi inte är nöjda. Hur enkelt är det egentligen? Inte så enkelt, men som allt: en övning. 
 
Jag har börjat pruta mer och mer. Om jag inte prutar så frågar jag om de kan bjuda på något, eller lägga till något. Ibland prutar jag bara för att se om det funkar. Tillfällen då jag definitivt prutar är när jag inte är nöjd. 
Ett sådant tillfälle var när jag var på restaurang och käkade middag med mina kompisar. En väldigt känd och etablerad kedja som finns på många ställen i centrala Stockholm. Kvällen pågick men jag var definitivt inte nöjd efterråt. Servicen var dålig, maten kom sent, förrätt och varmrätt kom samtidigt, dryckerna blandades ihop och efterrätten tog för lång tid. Jag sa i början av middagen till mina vänner att detta inte var acceptabelt och att vi inte skulle betala fullt pris. De flesta av vännerna reagerade som de flesta; "Nej, men släpp det", "Allt kan inte alltid vara perfekt", "Personalen hade kanske en dålig dag", "Men gud vad pinsamt, så kan man inte göra!", och så vidare. Så jag stod rätt ensam med mina prutningstankar. 
 
Till slut kovände ALLA. Alla vännerna blev mer och mer förbannade, och det slutade med att den som hade varit mest antiprut tog ledningen över hela prutsamtalet. Personalen började med att erbjuda oss nån form av värdecheckar till nästa gång vi skulle äta där, och vi var rätt tydliga med att vi ju inte ville käka där igen i och med denna dåliga upplevelse. Det slutade med att de bjöd på de sista drinkarna och efterrätten, och jag tror till och med att fick rabatt på maten.
 
Senaste gången jag prutade var i en klädbutik. Jag hade klivit in i butiken och hittat både väskor och kläder som jag letat efter sååå länge, som var precis de jag fantiserat ihop att jag ville ha (visste inte ens om det fanns såna kläder på riktigt), och jag var i himmelriket! Jag provade kläderna och de satt som en smäck. Dessa skulle jag ha, även om det inte riktigt var vad plånboken tyckte var okej. Så jag insåg att behövde göra något åt priset. Jag tittade på de vita kläderna och hittade små svarta fläckar på båda plaggen. Jag tyckte att det räckte för att få billigare pris, jag kan ju inte köpa smutsiga kläder till fullt pris! Så jag g ick fram till kassan och började förhandla. Hon gav mig ett pris och jag sa att jag inte var nöjd med den rabatten. Det slutade med att jag fick 500 kronors rabatt på de tre plagg tillsammans. Jag blev mycket nöjd! Främst över att jag vågade och stod på mig, och givetvis att priset blev sänkt. Jag gick in med inställningen att det var en självklarthet att jag skulle få billigare kläder, då blev det enklare att så på sig. 
 
 
Tillfällen att pruta!
- När en vara inte är hel eller ren redan i butik
- När servicen är dålig/maten är scen
- När det du blivit lovad inte infriar dina förväntningar eller görs på ett annat sätt som det är sagt
 
Har du fler prut-tips? Brukar du pruta? Varför/varför inte?