Livet på luffen

Hej kompisar!
 
Igår kväll hängde jag med min kompis Patrik som lever som hemlös. Eller, han har valt att kalla sig luffare och inte hemlös.Jag ska skriva ett reportage om honom. Om varför han sa upp sin lägenhet för att bo i sitt tält runtom i Stockholm. Reportaget kommer att publiceras i livsstilsmagasinet Magasin Repo, samt på webben och självklart kommer jag att meddela när det går att läsa. Nånstans runt påsk gissar jag.
 
De flesta som hör om det här undrar ungefär samma sak:
- VARFÖR?!
-Hur sköter han sin hygien?
-Har han jobb?
-Hur reagerar hans familj/vänner?
- Hur gör han när det snöar?
- Är han aldrig rädd?
- Hur länge ska han leva så?
 
Har du några frågor som du vill att jag tar reda på? Kommentera nedan.

Älskar att höra att du läst det på min blogg

Jamen HALLÅ DÄR din gamle indian!
 
Det händer ofta att jag får respons på min blogg. Det kan vara; "Jag har läst din blogg", eller "Jag såg det på din blogg!" eller "Gud vad jag känner igen mig i det du skrev på din blogg!". Som ni märker så är det bara bra respons. Jag tycker att det är skitkul! Inte bara på att jag får bekräftelse utan också för att det bevisligen ger er nånting med alla små tips, trix och reflektioner jag kommer med.
 
Än så länge har jag inte hört nåt från nåt troll, det får jag vara glad för. Men som ni vet, som jag har skrivit i tidigare inlägg, så älskar jag utvecklande feedback. Att höra att nåt är "bra" är sjukt kul, men vad är bra? Att höra är nåt är "dåligt", då undrar jag om du är dum i huvet. VAD är dåligt? Alltså, jag menar, det är helt okej att du tycker att nåt är dåligt, men berätta för mig hur du vill att det ska förbättras. Om det inte är så att du bara är ute för att klaga, men du har jag inte så mycket till övers för dig.
 
Men som sagt, det har ju faktiskt aldrig hänt. Peppar. Peppar. Ta. I. Trä.

Sjuk

Hej och hallå.
 
Idag vaknade jag med snuva och ikväll har jag dragit på mig en jäkla feber. Helt trött i skallen nu. Jag tror att jag är lite stressad inför alla jobb och praktikansökningarna. Jag har ju alltid en både blan b, c och d om det är så att livet inte faller sig som sig bör, men jag vill ju ändå komma till mitt mål.
 
Hur som helst, jag har tagit dubbla doser av mina superdupervitaminpiller och det brukar alltid vara bra. Imorrn ska jag upp tidigare en tuppen och föreläsa för ungdomar så jag hoppas att jag inte vaknar ännu mer sänkt. Jag har varit så himla mycket sjuk på sistonde, väldans konstigt eftersom att jag typ aldrig blir sjuk.
 
Resten av kvällen ska jag andas.
 
Adjö.

Dagens tips för att sluta stampa där du står

Hallå där!
 
Igår pratade jag om att vissa av oss står och stampar på samma ställe dag ut och dag in. Vare sig det gäller hälsa, ekonomi, karriär, kärlek eller nåt annat. Trots att vi kämpar så hamnar vi aldrig dit vi vill. Känner du igen dig? Du kan läsa gårdagens inlägg här: http://savethelastdance.blogg.se/2014/march/star-du-och-trampar-pa-samma-stalle.html
 
Att fundera på idag: 
Vars vill du hamna? Hur mycket vill du gå ner eller upp i vikt? Vilket trappsteg på karriärsstegen vill du stå på, eller kanske vill du starta eget? Bli rik? Träffa den där killen eller tjejen som du har letat efter så länge? Att våga dejta? Våga ta första steget? Våga ta löneförhöjningssamtalet? 
 
Att göra imorgon:
Skaffa en mentor! Fundera på vem som har gjort det innan du. Finns det någon bland ditt nätverk som har den livvstil, karriär, inställning, kärleksliv som du vill ha? Kontakta den personen och fråga hur den har gått till väga, om hen kan hjälpa till med målsättningar, tips och feedback.
 
TILLÅT DIG ATT BLI VÄGLEDD! Gör det den personen har gjort, och du kommer att komma dit hen är. Jag förstår att det kan vara svårt. Vi är våra egna chefer och tycker ofta att vi själva har de bästa förslagen och tillvägagångssätten. 
 
Dufår du fråga dig: Vill du ha rätt, eller vill du uppnå ditt mål?
 
Det är en utmaning att växa och utvecklas. Det spelar ingen roll vad du har att utgå ifrån. Är du student, hardworking mum or dad, lite korkad eller ganska smart? Doesen´t matter. Bestäm dig.
 

Står du och trampar på samma ställe?

Hej vänner! 
 
Ett snabbt inlägg innan John Blund kommer och klubbar ihjäl den här sälen för natten.
 
Ni vet att jag gillar att reflektera, personlig utveckling och coachning. Just nu söker jag en mängd jobb och praktik och i min bransch, media och artist, så är det inte det lättaste. Jag skickar iväg över hundra ansökningar och ändå får jag knappt svar. Äh, vadå i min bransch föresten. Så är det vars vi än söker jobb. Jävligt många ansökningar=jävligt få svar.
 
Det suger ju. I mitt fall vet jag att det inte är min kompetens det är fel på. Kanske är det konkurrensen eller att jag faktiskt gör på fel sätt? En tanke som är ganska viktig för oss som känner att vi kämpar och kämpar men aldrig kommer till målet; Om vi fortsätter att trampa på samma stigar så kommer samma dörrar att öppnas. Gör vi alltid på samma sätt så kommer vi inte se annat resultat än det vi alltid gjort.
 
Känner du att du aldrig hittar dit du vill? Prova nåt nytt! Ta andra vägar, prata med annat folk, hitta andra tillvägagångssätt. Annars kommer du likt förbannat stå där och trampa, i samma rabatt nästa år igen.