Quitting my job!

Hej och hallå där! Kaos i kontrollfabriken? Nja. MEN!
 
Idag gjorde jag något läskigt, men ganska vuxet och modigt. Jag valde att inte förnya mitt kontrakt på jobbet (jobbmatchning).
 
Varför är det modigt för mig?
 
Tidigare i mina liv så har mina jobb och projekt avslutats av enkla anledningar som att jag har flyttat utomlands, börjat plugga i en annan stad och så vidare. Det har skett helt naturligt och jag har aldrig fattat själva beslutet om att avsluta mitt jobb. 
 
Men det gjorde jag idag. Och det på grund av att jag verkligen, verkligen vill fokusera på mina studier. Jag har ofta pluggat men ändå fyllt dagarna med jobb de dagar jag inte är i skolan, och därmed inte hunnit plugga. Ni vet, kötta in så mycket ni bara kan i kalendern så är man duktig. Dessutom jag fick precis pris för "Bästa resultat" i en jobbtävling, så på nåt sätt känner jag att jag slutar med flaggan i topp.
 
Sen är det den här tv-inspelningen jag är med i, där jag aldrig vet när jag måste vara tillgänglig eller vilka dagar vi skjuter förrän i slutet på veckan och då måste jag redan ha lämnat in mitt schema.
 
Ni fattar - otydligt, oklart och ostrukturerat. Och inte på grund av att jag inte kan fatta beslut utan på att jag väntar på andras beslut som ska komma. Det ena påverkar det andra helt enkelt. Och för att minska på stress och ostrukturerad vardag så väljer jag att göra såhär och det känns sjukt läskigt men ändå sjukt skönt att jag faktiskt har tagit ett riktigt, vuxet beslut. För ser ni, det är INTE likt mig, jag brukar bara hänga med, låta nån annan bestämma och så löser det sig. Och så har det gjort i hela mitt liv, det ena har givit det andra och jag har hoppat på tåget. 
 
Nu är det dags för mig att köra och bestämma över mitt eget tåg.
 
När jag gick ut från kontoret kände jag tårarna bränna under ögonlocken. Jag tittade bakåt på byggnaden som brukade vara min vardag, mitt liv. När jag blickade framåt igen och började gå så möttes jag av det här. Och då visste jag. Allt kommer att bli bra.
 
 
 
OMG, DRAAAAAAAMAAAA! Alltså, det var kanske inte riktigt så att tårarna brände och jag kände "YEAH-nu-börjar-mitt-nya-liv-som-i-slutet-av-en-chicklit"-peppen. Men det var roligt att skriva så, jag kanske ska börja formulera min blogg som en superklyschig superchicklit. 

Big Brother

Sitter på tunnelbanan och i dessa fyra kupéer sitter det människor som jag instinktivt ville ha med mig om jag blev instängd i Big Brother-huset. Gamla, unga, turister, svenskar, invandrare, killar, tjejer, ladys. Ja alla typer. Det var typ som att alla satt och tittade intresserat och nyfiket på varandra och jag kände sjukt bra energier.

Kanske har att göra med att det är sol också.

Fastnad icke-schlager.

Hey there!
 
Jag är ju ett schlagerfan. Och trots att schlagern lyser med sin frånvaro i år så har jag ändå lyckats fastna för ett bidrag. Jag tycker inte att det är det bästa bidraget men jag tyker att dne är sjukt skön att sjunga.
 
Här har ni et!
 
 Men självklart så är det ju det här som regerar. En riktig jävla schlager helt enkelt. Som det ska vara,

Nya glasögon!

Hej där!
 
Idag köpte jag äntligen ett par glasögon. Till slut så fattade jag ett beslut.
 
Innan - beslutsångest.
Under- JUST DO IT!
Efter - Valde jag rätt?
 
 
 
De är svarta, ganska hårda till mitt (nu igen) blonda hår, lite för breda för mitt ansikte. Är de för stora? Är de för utmärkande? Kommer folk att skratta åt mig? Det är tankar som snurrar i huvudet. Jag har frågat otaliga människor vilka glasögon jag ska välja av de två par jag har valt att välja mellan (bara DET är ju en bragd!).
 
 
 
 
Alla säger olika, förstås! Alla tycker olika. Hur ser det ut när jag har utsläppt hår, hur ser det ut när jag har uppsatt hår? Kaos kaos kaos och jag glömmer  det viktigaste;
 
Vad tycker JAG?
 
Så fruktansvärt dålig på att känna själv. Frågar alltid andra. För att det ska bli så bra som möjligt. För att alla andra förstås vet och tycker bättre än jag. För att passa in i ett fack. För att ingen ska skratta, skälla, tycka illa om.
 
"Snälla, hela världen, säg vad NI tycker så att jag inte gör fel!"
 
Det är något jag måste lära mig. Vad vill JAG? Vad tycker JAG? Hur känner JAG? Vad tycker JAG är roligt, riktigt, rätt?
 
Skit i världen, här är jag liksom.
 
Nästa steg? Lägg upp en plan. Bli kvitt beslutsångest. Lyssna på hjärtat. Gå på magkänslan. Var modig. Våga hoppa från klippan.
 

Solen får sitt.

Ja, solen har inte fått se mig på hela dagen, jag har suttit och pluggat musikteori och lyssnat mig till döds på alla intervaller och det börjar ta sig!
 
Därför ska jag göra solen glad genom att gå ut på en promenad och visa upp mig för solen. Till och med solen måste få sin dos och Carro. Därför kan jag lova att solen kommer att lysa imorgon också.
 
Med mig tänkte jag ha mina sjukt snygga solglasögon och min kompis Pillemårran - oslagbar kombo!
 
Jag ska även köpa glasögon idag.
 
Jag håller på att välja nya glasögon just nu, jag har haft mina senaste sen jag var 18,  för några månader sedan gick jag över helt till linser och det håller ju inte i längden. Så just nu står jag mellan två par och med min beslutsångest så är det ju inte det lättasta att kunna välja. Dessutom blir det så fånigt dyrt, jag har så dålig syn så jag måste välja speciella glas, sen ska dessa slipas ner till max och bla bla bla. Bara allt det där extra kostar ju flera tusen, och så ska man pröjsa bågar på det.
 
Well well. Det måste ju göras, suck it up.
 
Vi har iallafall sol :D.